miercuri, 3 septembrie 2008

Despre amintiri...

" Undeva,intr-un colt al memoriei noastre ,se depun toate intamplarile traite de noi in cursul vietii,asa cum se astern sub ape tonele de mal carate incepand inca de la izvoare.Cam asa se aduna in noi amintirile.
Auzi adesea pe strada,sau intr-un parc sau pe strada,pe o banca unde doua persoane isi deapana amintirile: <> si-apoi urmeaza o intamplare oarecare,starnita,poate,de caderea unei funze sau de un cuvant cu putere evocatoare.
Unele amintiri sunt duioase,te bucuri sa le scoti la iveala,parca retraiesti dulceata acelor clipe indepartate,altele sunt triste si incerci sa le uiti...e firesc sa fie asa.
Fericirea este starea noastra normala,nimeni nu vrea sa fie trist,sa traiasca intr-o durere permanenta,dar se mai intampla,daca te-au marcat cu adevarat,sa ti le amintesti si pe acestea si uneori se petrece cand nu te astepti si nu esti pregatit sufleteste sa le intampini.
Dar AMINTIREA nu e ceva abstract,in ea sun oameni,gesturi,intamplari si uneori lacrimi amare.Amintirile pot arunca o raza de fericire in momentul in care te simti mai dezamagit.Amintirile te pot duce pe firul vietii in trecut si-ti pot aduce in fata imaginea fiintelor care ti-au fost dragi si in mijlocul carora ai simtit care este adevarata fericire.Un om care nu are amintiri este un om care a trecut prin viata cu ochii inchisi nefiind atras de nimeni si de nimic,ingrijindu-se numai de persoana sa.
Toamne si primaveri si-au presarat matasea aurindu-ne,suntem mai bogati in cunoastere dar mai saraci cu o clipa,cu un vis.Cu fruntea pe genunchii trecutului,la ora aducerilor aminte,o lume presarata de tainele dorului renaste si ne ia duios in stapanire.
REMEMBER! Nu putem uita si nu ne putem uita!Deci,peste ani si ani,inima ne va chema sa invesmantam in sarbatoare cesul retrairilor cu cei ce am fost si suntem,distiland in cupa bucuriei un strop de elegie.
Timpul trece nemilos prin lume lasand urme adanci.In centrul ei fiind un brat daruit a intelege si cumpani cantarul intamplarilor,miezul isi coace dulceata si amaraciunea.Muzici fantastice vestesc nasterea sperantelor!

Niciun comentariu: